Вареники смажені з бринзою та картоплею

Вареники смажені з бринзою та картоплею

Легенда страви: Вареники є українською традиційною стравою, яка складається з мінімум п’яти складників, що творять не лише їжу, а й символ з древніми віруваннями та знаннями. У варениках є характерне уміле поєднання різних продуктів: як тваринного, так і рослинного походження. В якості наповнення виступали: сир (бринза), варена капуста, картопля, терта квасоля, калина, пшоняна каша, гречана каша із сиром, чорниці, черешні, товчені груші, товчені сухофрукти, мак, урда, борошно на шкварках. Начинкою для них було практично усе, але в залежності від регіону. Однозначно, традиційною начинкою для українців були вареники з вишнею та сиром, а зXVIII ст. ще й з картоплею.

Подпишитесь