ГАРСТРОНОМІЧНІ ТУРИ ВЕРХОВИНИ: ДЛЯ СПРАВЖНІХ ШАНУВАЛЬНИКІВ КУЛИНАРІЇ ТА СМАЧНОЇ ЇЖІ.

ГАРСТРОНОМІЧНІ ТУРИ ВЕРХОВИНИ: ДЛЯ СПРАВЖНІХ ШАНУВАЛЬНИКІВ КУЛИНАРІЇ ТА СМАЧНОЇ ЇЖІ.

Смачно поїсти любить, напевно, кожен українець. Але гастрономічні тури Верховини – це не просто поїздки по карпатських місцях, де можна багато і смачно наїстися. Це спеціально продумані програми відпочинку з можливістю спробувати оригінальні і неповторні страви, які обов’язково припадуть до смаку шанувальникам кулінарії.

Смачно поїсти любить, напевно, кожен українець. Але гастрономічні тури Верховини – це не просто поїздки по карпатських місцях, де можна багато і смачно наїстися. Це спеціально продумані програми відпочинку з можливістю спробувати оригінальні і неповторні страви, які обов’язково припадуть до смаку шанувальникам кулінарії.

ВЕРХОВИНА – РАЙ ДЛЯ ГУРМАНА

Це селище – не просто мальовничий куточок Карпат, вражаючий колоритною культурою, дивовижними пейзажами і близькістю до багатьох гірських маршрутах і стежках. Це місце, де можна скуштувати смачні страви карпатської кухні, в тому числі справжній сир, тільки що приготовлений на ваших очах, гуцульський бануш, форель, тільки виловлену з річки, натуральні і екологічно чисті продукти, вирощені на цій землі, пиво і різні настоянки. Загалом, одні розмови про це навівають апетит і змушують текти слинку … А що буде, коли ви відвідаєте ці місця Верховини?

Поїздка на сироварню «Кринта»

На висоті понад 1000 метрів над рівнем моря розташовується дивовижна полонина з прекрасним видом на Говерлу. Тут знаходиться невеликий приватний музей «Кринта», де не просто пропонують дивовижні карпатські сорти сиру, а й показують весь процес його приготування. Спочатку вас залучать до технологію гуцульського овечого сироваріння, а вже після чекає дегустація різних видів молочного продукту, від досить звичною бринзи до ексклюзивних гуцульських – вурди та жентиці. Під час приготування ви більше дізнаєтесь про устрій життя гуцулів, традиціях вирощування худоби, випасу корів і овець, а якщо пощастить, то і деякі секрети.

Відвідування форельного господарства

Що може бути краще, ніж ласощі свіжої форелі? Попередня участь в її ловлі і можливість покуштувати її на природі – на чистому гірському повітрі Карпат. Саме таку можливість пропонуємо вам ми при відвідуванні одного з місцевих форельних господарств. Гостинні господарі промислу подбають про те, щоб ви з’їли не тільки смачну пісову рибу, а й гуцульський бануш, приготований на вершках і доповнений бринзою і шкварками. Логічним завершенням або супроводом такому обіду стане чарка-дві настоянки.

ЇЖА в автентичній колибі

Гуцульська традиційна кухня унікальна і неповторна. Через неї можна краще зрозуміти культуру цього дивовижного карпатського краю. Натуральні і екологічно чисті продукти, вирощені в гірському кліматі, рецепти, що передаються з покоління в покоління і дозволяють місцевому населенню залишатися здоровими і бадьорими, особливе ставлення кухарів до процесу приготування – все це головні секрети чудових гуцульських страв. І відчути їх смак і аромат можна в автентичних колибах Верховинщини. Серед їх великої кількості вам обов’язково варто знайти свою – ту, де відносини господарів, атмосфера і їжа не залишить байдужими.

відвідування пивоварні

«У Верховині живе пиво – з ранку творить Диво». Це не просто девіз, а правда життя, якщо мова йде про продукцію місцевої пивоварні, яка заслуговує на особливу увагу шанувальників цього хмільного напою. Щоб розуміти, про що йде мова, досить лише кількох слів. У даній пивоварні гуцули варять пиво за баварськими технологіям. Що це означає? Використовується чистісінька карпатська вода, кращий солод з Баварії, а також чудовий український хміль. В результаті вас чекає напій, яким позаздрить будь-який «Октоберфест».

дегустація настоянок

Ще однією обов’язковою зупинкою гастрономічного туру Верховини стане дегустація настоянок, приготованих на цілющих коренях. Це ще одна візитна картка карпатського регіону, яка поєднує в собі і відпочинок, і оздоровлення, і прилив радості. В якості основи для корисних, смачних і запашних настоянок можуть виступати різні трави і коріння – український женьшень, карпатський ялівець, місцева низькоросла сосна, Джінджура і багато іншого. Більшість з готуються наливок гуцули вважали справжнім еліксиром молодості, використовували для лікування різних хвороб. І що показово – місцеве населення насправді живе довго і відрізняється міцним здоров’ям!